Spring til indhold
Luk
 
 

I nærheden...
Forårsstævne i Gadefodbold for socialt udsatte
Tilføj arrangementet til din huskeliste
Skriv en kommentar til arrangementet
Fodboldkamp Det ligger nu helt fast, at årets første forårsfløjt finder sted i Odense 15. marts. Det sker lige midt i Odense, nærmere bestemt på Fodbold-fabrikken, hvor årets første gadefodboldstævne for hjemløse og udsatte finder sted.
Forårsstævnet er arrangeret af OMBOLD i samarbejde med Odense Kommune og forventes at få deltagelse af 25 hold fra hele landet og varsler nye tider for fodboldglade udsatte i Odense og omegn.

Fyn har igennem mange år været storleverandør af gadefodboldspillere blandt socialt udsatte. Igennem tiderne har flere hold kæmpet om de øverste pladser ved OMBOLDs landsdækkende mesterskaber, og flere spillere har haft fodboldtalent, der også har rakt til udtagelse til Hjemløselandsholdet. Det gælder bl.a. spillere fra St. Dannesbo og Stenbruddet i Svendborg.

For at sætte mere turbo på gadefodbolden og give mennesker, der har svært ved at se sig selv i etablererede fodboldklubber, er der nu indgået et samarbejde med organisationen OMBOLD og Store Dannesbo om etableringen af en fynsk AsfaltLiga, der med tiden skal udvikle sig til de udsattes svar på SuperLigaen.

- I første omgang har vi startet en gratis, åben træning på FodboldFabrikken hver onsdag fra 10-12, hvor alle er velkomne, siger Søren Bay, der til dagligt er pædagog på St. Dannesbo. Han håber, at Forårsstævnet vil tiltrække flere hold fra Fyn, som efterfølgende kunne have lyst til at være aktive i AsfaltLigaen.

- Igennem de sidste par år er der er startet asfaltligaer i hovedstaden, Næstved og Aarhus, hvor der samlet er 20 aktive hold, der spiller liga-kampe hver anden uge hele året. Og erfaringerne derfra lyder, at det tager noget tid at få løbet en ny liga i gang. Men vi håber, at når vi om et par måneder skal i gang udendørs, at vi vil have samlet en god håndfuld AsfaltLiga-hold fra Fyn, siger Søren, der har fuld opbakning fra sin arbejdsplads til at være tovholder på den fynske liga.

Den tidligere OMBOLD-bane på Kirkens Korshær i Benediktsgade er blevet flyttet til Store Dannesbo, og er i gang med at blive etableret, så den fremover vil danne base for åben træning og kampe i den fynske AsfaltLiga i udendørssæsonerne.

Fakta og yderligere oplysninger om Forårsstævnet:
Arrangeret af OMBOLD med økonomisk støtte fra Odense Kommune.
Tid & Sted: 15. marts fra 11-16, FodboldFabrikken, Østersøgade 8, Odense Havn.
Yderligere oplysninger: Projektchef i OMBOLD, Lene Knudtzen, 6128 7229

Fakta og yderligere oplysninger om AsfaltLiga Fyn:
Ligaen er støttet af TrygFonden og etableret af OMBOLD i samarbejde med St. Dannesbo.
Yderligere oplysninger om ligaen: Kontakt projektleder i OMBOLD, Thomas Hye-Knudsen, 6086 0468
eller Søren Bay, St. Dannesbo, 2475 1513

Se hjemmeside


Tor. d. 15. marts 2018, kl. 11-16. 
(Gratis)